Open source

Avointa lähdekoodia tarjolla esimerkiksi GitHubissa.

Tällä sivulla on tietoa tekemistämme julkisista open source -projekteista. Projektien koodit löytyvät osoitteesta github.com/luuptek.

WordPressin teemakehitys

Tekemiemme sivustojen pohjana käytetään tekemäämme teemapohjaa, Luuptek startteria. Tämä teemapohja on saatavilla täysin ilmaiseksi Githubista.

Teemapohjassa on vakiona mm. seuraavia herkkuja kehittäjälle:

WordPress-lisäosat

Embed Bokun

Embed Bokun lisäosalla saat tuotua yrityksesi sivuille Bokun-tuotteet helposti lohkoeditorin avulla. Erillisestä blogi-kirjoituksesta voit lukea lisää tästä lisäosasta.

Embed Rentle

Rentle on suomalainen ohjelmistoyritys, jonka asiakkaita ovat mm. urheilutarvikkeiden vuokraajayritykset, esimerkiksi suksivuokraamot.

Luuptek kehitti Rentlen kanssa yhteistyössä WordPress-lisäosan, joka yhdistää Rentle-kaupan yrityksen WP-sivuille. Lisäosa on saatavissa WordPressin lisäosahakemistosta ja koodia voi tutkailla suoraan Githubista.

Lisäosa toimii pääpiirteittäin kuten Embed Bokun eli lisäosalla voidaan liittää Rentle-kauppa nettisivulle uutena Gutengerg-editorin lohkona. Lisäosassa on tuki myös niin sanotulle shortcodelle eli homma toimii myös, vaikka käytössäsi olisi vielä WP:n vanha editori.

Responsive video embed

WordPress ei osaa oletuksena skaalata sisältöön tuotuja videoita oikein mobiililaitteille. Responsive video embed lisäosa poistaa tämän ongelman.

Lisäosa on todella kevyt, esim. php-tiedosto on kooltaan 101 riviä, joista lähemmäs 30 riviä on kommentteja.

Lisäosalla voi liittää videon artikkeliin siten, että se skaalautuu aina sisällön levyiseksi. Lisäosalla voi liittää videon näkymään sisällössä automaattisesti. Tämä tapahtuu helposti copy-pasteamalla videon embed URL -osoite sisältöeditoriin. Jos kuvasuhteen haluaa muuksi kuin 16:9, niin tällöin videon voi liittää ns. shortcodella ja asettaa kuvasuhteeksi 4:3.

Lisäosaa on testattu Youtube-, Vimeo- ja Twitch-videoilla.

Lisäosa on ladattavissa WordPress.org:n lisäosat-hakemistossa.