Open source

Olemme osallistuneet avoimen lähdekoodin kehitykseen luomalla lisäosia.

Tällä sivulla on tietoa tekemistämme julkisista open source -projekteista. Keskitymme open source -kehityksessä WordPress-lisäosiin eli plugareihin.

 

Auto post name

Kun olet luonut uuden artikkelin, niin WordPress ei oletuksena muokkaa tämän jälkeen lainkaan niin sanottua polkutunnusta (url slug). Tämä voi aiheuttaa sen, että huomaamattasi julkaiset sivuja joiden url on www.osoitteesi.com/alkuperainen-sivun-nimi. Esimerkiksi vastaan on tullut sivuja joiden urlit ovat muodoltaan osoite.com/testisivu tai osoite.com/sample.

Auto post name asetukset
Auto post name asetukset

Ottamalla käyttöösi tämän lisäosan voi luottaa siihen, että url muodostetaan aina sivun otsikon mukaan. Lisäksi voit pelkällä napin painamisella muuttaa kaikkien artikkelien urlit ns. oikeiksi.

Responsive video embed

WordPress ei osaa oletuksena skaalata sisältöön tuotuja videoita oikein mobiililaitteille. Responsive video embed lisäosa poistaa tämän ongelman.

Lisäosa on todella kevyt, esim. php-tiedosto on kooltaan 101 riviä, joista lähemmäs 30 riviä on kommentteja.

Lisäosalla voi liittää videon artikkeliin siten, että se skaalautuu aina sisällön levyiseksi. Lisäosalla voi liittää videon näkymään sisällössä automaattisesti. Tämä tapahtuu helposti copy-pasteamalla videon embed URL -osoite sisältöeditoriin. Jos kuvasuhteen haluaa muuksi kuin 16:9, niin tällöin videon voi liittää ns. shortcodella ja asettaa kuvasuhteeksi 4:3.

Lisäosaa on testattu Youtube-, Vimeo- ja Twitch-videoilla.

Lisäosa on ladattavissa WordPress.org:n lisäosat-hakemistossa.

 

Lue myös

Työt

Polarkiven verkkokauppa

Työt

Rite Ventures

Työt

Visit Rovaniemi – Bokun-kauppa

Työt

Liljendalin kala ja palvi

Työt

Naava Virrat

Työt

Honkatalot / Polar Life Haus