Bokunille oma WordPress-lisäosa

Luuptek koodasi WordPressin lisäosahakemistoon Bokunille oman lisäosan, "Embed Bokun":in.

30.04.2020 | Timo Leppänen

Bokun on matkailuyrityksille tarkoitettu online-myyntikanava, johon yritykset voivat luoda elämyspalveluitaan (experiences).

Luuptek koodasi WordPressin lisäosahakemistoon Bokunille oman lisäosan, ”Embed Bokun”:in. Lisäosan avulla WP-sivuston ylläpitäjä voi liittää sivustolleen myyntikanavan tuotteilleen muutamalla klikkauksella.

Lisäosa on rakennettu osaksi WordPressin ”lohkoja”, joten vaatimuksena on WordPress versio 5.0 (ja siitä ylöspäin). Toki ”Classic editor”-lisäosaa ei saa olla asennettuna, koska kyseinen lisäosa pakottaa käyttöön WordPressin vanhan muokkaimen.

Lohkoja tuotteen ja tuotelistan upotukseen

Lohkoja on tässä vaiheessa (04/2020) luotuna kaksi kappaletta: Product widget ja Product list widget. Kuten nimistä arvaakin, toisella widgetillä voidaan upottaa yksittäinen tuote (elämys) ja toisella tuotelista.

Widgetin asetuksista löytyy asetukset tuote (tai tuotelista) ID:lle, varauskanavan tunnisteelle, mahdollisuudelle asettaa räätälöity ulkoasu käyttöön sekä mahdollisuudelle asettaa ylä- ja alamarginaalia isommaksi / pienemmäksi.

Kun asetukset ovat kunnossa, niin lohko käyttää varsinaisella sivustolla Bokunin omaa widgettiä.

Embed Bokun asetukset
Asetukset kunnossa!
Valmis Embed Bokun widget
Valmis widget nettisivulla.

Mahdollisuus räätälöintiin

Lisäosaan on rakennettu taustatoiminto, jolla voi hakea automaattisesti tuotteiden tietoja Bokunin API:n avulla ja tätä kautta käyttää täysin räätälöityä ulkoasua. Dokumentaatiota tähän löytyy projektin GitHub-sivulta.

Räätälöinti onnistuu näppärästi WordPressin ”koukkujen” (hook) ja filttereiden (filter) avulla. Jos olet joskus muokannut WooCommercen näkymiä koukkujen ja filtterien avulla, niin samaan tapaan ulkoasun räätälöinti hoituu Embed Bokunilla.

Lisäosaan on rakennettu kevyt räätälöinti oletuksena. Ohessa esimerkki, miltä widget näyttää, kun räätälöinti on päällä.

Valmis räätälöity Embed Bokun widget käytössä
Räätälöity Embed Bokun widget oletustyylittelyllä.

Käyttääkö sinun yrityksesi Bokun-verkkoalustaa elämysten myynnissä? Laita viestiä yhteystiedot-sivun kautta, niin autetaan widgetin asennuksessa tai räätälöinnissä.

Lisää samasta aiheesta

Nuoli-ikoni

Luuptekin teemapohja esittelyssä

Tätä kaikkea herkkua on tarjolla kaikille asiakkaille.

6+2 virhettä, miksi saittisi kannattaa koodata uusiksi

Yrityksien WordPress-sivujen laatu vaihtelee valitettavan paljon.

WordPress-kehitys Luuptekissä – käytetyt tekniikat ja työkalut

Miten meillä kehitetään WordPressiä? Mitä työkaluja käytämme? Ota selvää!